Milieu en stedenbouw

Belgium.be: Leefmilieu

De Belgische portaalsite Belgium.be heeft een aparte afdeling Leefmilieu.
http://www.belgium.be/nl/leefmilieu/

Ecocheques

De ecocheque is een extralegaal voordeel dat een werkgever aan zijn werknemers aanbiedt. De ecocheque wordt niet beschouwd als loon. Er hoeven dus geen belastingen of sociale lasten op betaald te worden. En werknemers moeten, anders dan bij maaltijdcheques, geen bijdrage leveren voor de ecocheque. Op Vlaanderen.be vindt u een aparte afdeling die gewijd is aan deze ecocheques.
http://www.vlaanderen.be/nl/werk/loopbaan/ecocheques

Federale Overheidsdienst Economie, Kmo, Middenstand en Energie: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op de website van de Federale Overheidsdienst Economie, Kmo, Middenstand en Energie vindt men een aparte rubriek Maatschappelijk verantwoord ondernemen terug.
https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/een-onderneming-beheren-en/maatschappelijk-verantwoord

Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

De website van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft een aparte rubriek over Milieu.
http://www.health.belgium.be/eportal - rubriek Milieu

Federatie van Belgische Kamers van Koophandel: duurzaam ondernemen

De Federatie van Belgische Kamers van Koophandel is de koepelorganisatie voor alle kamers van koophandel in België. Daarnaast vertegenwoordigt zij ook de belangen van de Belgisch-Luxemburgse Kamers van Koophandel in het buitenland.
http://www.belgischekamers.be - rubriek Duurzaam ondernemen

Leefmilieu Brussel

Website van het Brussels Instituut voor Milieubeheer. Kijk zeker eens in Documentatie & Kaarten.
http://www.leefmilieu.brussels

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Vlaanderen

Deze website verzamelt alle informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Van beginner tot gevorderde: er is voor elk wat wils. Men vindt er info, praktische voorbeelden, tips en contactpunten in diverse rubrieken rond o.a. aankoopbeleid, klantenrelaties, balans tussen werk en privé, mobiliteit, energie, enz.
http://www.mvovlaanderen.be

Recupel

Wie zich een nieuw elektrisch of elektronisch toestel aanschaft, moet een (al dan niet kleine) bijdrage betalen aan Recupel, de dienst die dergelijke toestellen recycleert. Wat het allemaal precies inhoudt, komt men te weten op de gelijknamige site. Men verneemt er dus wat Recupel is, hoe het is ontstaan en wat precies die bijdrage is die men moet betalen.

Producenten, invoerders, verdelers en eindverkopers komen hier ook te weten wat hun verplichtingen zijn. Kortom: een uitgebreide informatiebron.
http://www.recupel.be

Ruimtelijke ordening en stedenbouw - Brussel

Alles over ruimtelijke ordening en stedenbouw in het Brussels Hoofdstedelijk gewest. U komt er meer te weten over de Spelregels, de Stedenbouwkundige vergunning, enz.
http://stedenbouw.irisnet.be

Ruimtelijke ordening - Vlaanderen

Alle informatie over ruimtelijke ordening in het Vlaams gewest zoals uitleg, regelgeving, formulieren, enz. Zo vindt men in de rubriek Planning o.a. links naar bestemmings¬plannen. Het gaat om ruimtelijke uitvoeringsplannen en gewestplannen (die laatste zijn alleen nog van kracht op percelen waarvoor er nog geen ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt is).
http://www.ruimtelijkeordening.be

Ruimtelijke ordening - Wallonië

Informatie over ruimtelijke ordening in het Waals gewest.
http://spw.wallonie.be/dgo4/site_amenagement

Vlaanderen: natuur en milieu

Op deze site van de Vlaamse overheid vindt men een aparte rubriek over Natuur en Milieu. Hier treft men informatie aan over wetten en regels, afval en recyclage, subsidies en steunmaatregelen, enz.
http://www.vlaanderen.be - rubriek Natuur en milieu

Vlaanderen: groen en duurzaam ondernemen

Dit is een informatieve website van de Vlaamse overheid, die uitgebreide info verzamelt over Ondernemen. Daar vindt men de afdeling Groen en duurzaam ondernemen.
http://www.vlaanderen.be - rubriek Ondernemen; Groen en duurzaam ondernemen

overzicht nuttige links